hopes

Friday, October 9, 2009

Memento mori - Dupa 20 de ani (I)

Doamne ce repede au trecut! Cum se duc anii, cum trece timpul. 20 de ani de la lovitura de stat kaghebisto-securisto-comunista din Romania. 20 de ani de lupta intre cei ce apartin trecutului si nu vor sa se predea si cei care au sperat, o viata, "ca vor veni americanii".
De ce imi permit, ca multi alti de altfel, sa numesc "evenimentele din decembrie'89" lovitura de stat si nu "Revolutie" cum propaganda comunisto-securista incearca sa ne-o vire pe git an de an. Sa ne reamintim un pic la ceea ce se petrecea in Romania inainte de Congresul PCR. Zvonistica, alimentata si coordonata de securitate dadea ca sigura debarcarea lui Ceausescu. Scenariile erau deja intocmite si marja de eroare zero.
Scenariul 1: Debarcare la Congres.
Raspuns Ceausescu: imposibil. Desfasurat intr-o atmosfera extrem de tensionata Congresul "aplaudacilor" lui Ceausescu a confirmat raminerea acestuia si a acolitilor in functie. Participantii la Congres au fost alesi dintre cei care, cu certitudine 100%, erau devotati clanului criminal Ceausescu.
Scenariul 2: Un puci securisto-kaghebist in preajma Anului Nou sprijinit de marile puteri si cu implicarea directa a URSS. Plan executat.
Scenariul 3: nu a mai fost necesar ( renuntarea "benevola" a lui Ceausescu si a familiei sale la "tron" si plecarea acestora in exil intr-o tara la alegere). Legat de aceasta varianta, numele lui Iliescu incepe deja sa fie rostit ca posibil succesor agreat. Prietenia acestuia cu Gorby devine fapt cotidian.
Intoxicarea populatiei cu" zvonuri si povestiri din 1001 de nopti" face parte din meniul zilnic servit multimii depasind in popularitate pina si pe "onorabilul" Bula.
Sa revenim la scenariul 2.
Cine a urmarit, cu interes, ultimele luni de viata ale PCR sub conducerea "carmaciului" nu a fost deloc surprinzator sa vada, intr-o perioada hors-saison, turismul automobilistic sovietic din decembrie '89. Sute de autoturisme Lada "echipate"cu cite doi baietii ( extrem de rar "familii") se deplasau intr-o veselie spre marile aglomerari urbane. In Ardeal mii de unguri isi vizitau rubedeniile . Apoi "afacerea Tokes". Scenariu creat de securitate si spijinit de "vizitatori". Ceea ce a urmat se cunoaste.
Cine a fost in Piata Palatului in dimineata lui 22 decembrie isi poate aminti. Dupa "retragerea armatei" si aparitia "dubitei" dotata cu megafoane. Incep sa se auda in megafoane revendicarile. La inceput timide, apoi spre ora prinzului FSN-ul este creat cu cei 6 "disidenti comunisti" in prim plan. Putin mai tirziu, datorita probabil interventiei partilor implicate, listei celor 6 li se adauga disidenti precum Doina Cornea, R. Filipescu, D. Braia, etc. Planul initial, de preluare a puterii de catre gasca kaghebisto- comunista, incepea sa fie blocat de catre Vest. O sansa extraordinara de care am profitat doar partial. De remarcat ca numele lui Iliescu nu a fost rostit niciodata la megafoanele "dubitei". Negocierile erau in toi intre marile puteri. Se striga spre inserat pentru prima oara Jos Comunismul. Mii de voci il preiau si discursul "de inaugurare" a lui Ilici Iliescu este avortat. Aparitia "mosierilor" la televiziune pune capat tentativei de preluare pasnica a puterii de catre complotisti. Panicati, acestia declanseaza operatiunea"Teroristii". In felul asta vor justifica eliminarea fizica a lui Ceausescu si a adversarilor politici daca acestia ar fi devenit incomozi. Manifestatiile anticomuniste sint interzise. Organizatorii acestora sunt amenintati indirect si facuti vinovati de posibile perderi de vieti omenesti daca vor iesi in strada.
O remarca legata de "dubita". In 22 in fata sediului CC PCR de la microfonul "dubitei" nu s-a rostit niciodata Jos Comunismul. Aparitia lui Ilici Iliescu in balcon l-a declansat.
Anuntul reveniri in viata publica a partidelor istorice facut de la "balcon" sau de la televiziune i-a obligat pe Iliescu si gasca sa treaca la "anexele" planului de preluare a puterii. Si daca in strada planul criminal de "calmare" a spiritelor cu ajutorul "teroristilor" dadea roade, celalalt "infiltrarea" partidelor istorice cu securisti, colaboratori si informatori ai securitatii incepea. Sute de partide incep sa apara. Pentru a trimite in derizoriu pluripartidismul Zambra Iosipescu, Cerveni Balamuc, Nica Leon, Stefan Cazimir s.a.m.d sint lansati "pe sticla" zilnic si prezentati drept lideri ai unor partide cu traditie si nu numai. Cacealmaua partidelor, CPUN, puneau capat sperantelor a milioane de romani. Dar despre asta mai tirziu.

1 comment:

  1. http://www.cascador.com/jocuri/binom/
    http://www.cascador.com/jocuri/trinom/
    http://www.cascador.com/jocuri/1989-2009/

    ReplyDelete